Web Analytics Made Easy - Statcounter

تصویربرداری فصل دوم سریال تاریخی «جلال» طی آیینی در سالن همایش های مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان آذربایجان شرقی آغاز شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «مرتضی صفری» امروز در مراسم آغاز ساخت سربال «جلال۲» در تبریز با اشاره به اینکه جنگ ترکیبی، باورها و داشته‌های ما و گذشته پرافتخار ما را هدف قرار داده است، اظهار داشت: ملت جدا شده از هویت خود در برابر هر بادی آسیب پذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی با بیان این‌که تولید سریال‌های تاریخی در سطح استانی و ملی برای حفظ میراث معنوی و مفاخر کشور امری ضروری است، افزود : در حوزه دانش و حکمت علامه های بزرگ و آیات عظامی داریم که باید حداقل یک فیلم سینمایی خوب در مورد آنها ساخته شود و اگر میراث معنوی یک کشور حفظ نشود، کشور آسیب پذیر می‌شود.

وی پرداخت به ژانر تاریخی را در برهه کنونی لازم و ضروری دانست و تصریح کرد: از دوره صفویه تا انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، شما یک خط سیر واحد از مقابله جانانه مردم آذربایجان در برابر رژیم های متجاوز و دولت های بیگانه را مشاهده می کنید که هر کدام برای نسل های آتی این کشور، درس آموز است و باید ثبت این صحنه ها در تاریخ مورد توجه اصحاب رسانه و برنامه سازان قرار گیرد.

مدیرکل صدا و سیمای آذربایجان شرقی در ادامه به جایگاه استراتژیک استان پرداخت و ادامه داد: آذربایجان در کریدور ارتباط ایران و غرب آسیا با اروپا بوده و به دلیل همین موقعیت و روحیه فرهنگ پروری مردم آذربایجان، رویدادهای فرهنگی و علمی مهم کشور برای اولین بار در این منطقه بروز کرده است و حیف است در این میان اسمی از بزرگانی چون استاد شهریار، پروین اعتصامی، میرزا حسن رشدیه، محمدعلی خان تربیت و جبار باغچه بان و دکتر مبین نبریم که هر کدام می توانند سوژه و سناریوی ده ها قسمت سریال تلویزیونی با درام های پرکشش باشند.

صفری خاطرنشان کرد: این منطقه مهد دانش قدیم و نوین است و در حوزه علوم دین و حکمت، مهد تربیت عرفای بنام، علامه ها و آیات عظام تقلید بوده و در حوزه علوم جدید، خاستگاه دانشمندان بزرگ در شاخه های مختلف علمی است و حیف است از عارف کامل شمس تبریزی، بزرگانی چون علامه ها طباطبایی، امینی و جعفری، آیات عظام مرعشی نجفی، میرزا جواد تبریزی، میرزا جواد ملکی تبریزی و در علوم دینی از نوابغی چون پروفسور هشترودی نام نبرم و این زیبنده ما نیست که بعد از گذشت 41 سال از انقلاب کار فاخر و قابل قبول نمایشی برای شهید باکری و شهید تجلایی و دیگر سرداران آذربایجان تولید نکرده ایم.

وی روایت تاریخ پر از حماسه آذربایجان را وظیفه اصحاب رسانه دانست و اضافه کرد: هر مبلغی که در این مسیر هزینه می شود، نه هزینه، بلکه سرمایه گذاری است . با شناختی که از فضای رسانه ای و روحیات نسل جوان داریم، اگر در زمینه رویداد های تاریخی و مفاخر آذربایجان، کار هنری و ماندگار تولید نشود ، نسل آینده بدون شناخت از این حماسه ها، آینده این کشور را می سازند. در حالیکه آینده، بدون تجربیات و افتخارات گذشته، امکان انحراف بیشتر می شود .

مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی در ادامه سخنان خود سریال جلال را سریالی با موضوع محلی در قواره ملی عنوان کرد و گفت: این سریال در بستر یک داستان عاطفی و زیبا، بخشی از تاریخ مبارزات مردم آذربایجان را بر علیه رژیم ستمشاهی پهلوی روایت کرد. شخصیت جلال در این سریال، نماینده تمام آزاده مردان آذربایجان بود که به مرور در مکتب انقلاب تربیت می شود و در نهایت به اوج پختگی در مبارزه انقلابی می رسد. نقطه عطف این سریال، روایت قیام 29 بهمن 1356 تبریز بود. اما در دل این سریال، شما حماسه شیرزنان آذربایجان، از خودگذشتگی پزشکانی چون دکتر مبین، ظرفیت اقتصادی و هنری قالی آذربایجان، شیوه معیشت پاک مردم آذربایجان و ده ها موضوع فرعی دیگر را می بینید که گفتن از آنها، اثربخشی نشان دادن آنها را در دل یک داستان پر کشش ندارد.

وی با بیان این‌که سریال جلال هم از نظر موضوع (انقلاب اسلامی، ظرفیت های اقتصادی، فرهنگ و هنر آذربایجان) و هم از نظر ویژگی های فنی و هنری، اثر تحسین شده ای است که 6 جایزه از جشنواره تولیدات مراکز استانها در سال 1398 کسب کرد، ادامه داد: تدبیر معاونت امور استان‌های سازمان صدا و سیما در استفاده از ظرفیت های هنرمندان هر استان برای تولید آثار نمایشی فاخر و پخش از شبکه های سراسری ملی و بین المللی بسیار خوب و با یک نگاه بلندمدت و از منظر جذب سرمایه گذار و گردشگر و به تبع آن رونق نسبی اقتصادی و فرهنگی، نفس این حضور ارزشمند است و مراکزی که چنین ظرفیتی را چه بلحاظ فنی و هنری و چه بلحاظ مشارکت و همراهی مجموعه مدیریت استان دارند، از چنین فرصت مناسبی برای حضور در شبکه های سراسری و بین المللی صدا و سیما، بهترین استفاده را می کنند.

صفری در پایان سخنان خود سریال جلال 2 را یک رویداد فرهنگی و رسانه ای مهم دانست که داستان انقلاب اسلامی در استان آذربایجان‌شرقی را پس از 29 بهمن 56 تا پیروزی و پس از آن تا سالهای 61 و 62 روایت می کند و نقطه بارز آن روایت حضور شخصیت های برجسته انقلاب و دفاع مقدس از جمله شهید قاضی طباطبایی، شهید مدنی و شهید علی تجلایی است.

پایان پیام/699

منبع: شبستان

کلیدواژه: سریال جلال آذربایجان شرقی مردم آذربایجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۶۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی اف: تحدید مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز شده

رئیس جمهور آذربایجان با بیان اینکه تحدید مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز شده و حتی کارهای تعیین مرز نیز در حال انجام است، گفت: وقتی من اینجا صحبت می کنم این اتفاق در جریان است. این امر توسط دو کشور بدون هیچ واسطه ای محقق شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان طی سخنانی در مراسم افتتاحیه ششمین مجمع جهانی گفتگوی بین فرهنگی در باکو با بیان اینکه ما نمی توانیم به برخی از کشورهای اروپایی اجازه دهیم که در قرن بیست و یکم با کشورهای دیگر به عنوان مستعمره رفتار کنند، گفت: وقتی ما صدایمان را بلند کردیم، وقتی این موضوع را در دوران ریاست خود بر جنبش غیرمتعهدها مطرح کردیم، به این دلیل نبود که ما مخالف کشوری بودیم. ما فقط به عدالت و قوانین بین المللی متعهد بودیم.

وی افزود: جهان نباید چشم خود را بر روی عملکرد بد استعمار نو ببندد. این نشان دهنده یکسان سازی اجباری فرهنگی است. این رویداد در بیش از 10 قلمرو دریایی فرانسه اعمال می شود. این روند باید متوقف شود.

رئیس جمهور آذربایجان با بیان اینکه تحدید مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز شده و حتی کارهای تعیین مرز نیز در حال انجام است، گفت: وقتی من اینجا صحبت می کنم این اتفاق در جریان است. این امر توسط دو کشور بدون هیچ واسطه ای محقق شد. 

علی اف افزود: این موضوع یک بار دیگر نشان می دهد که ما نیازی به واسطه نداریم، به ویژه افرادی که به دنبال اهداف خود هستند. آنها نمی خواهند کمک کنند، می خواهند برای منافع سیاسی و اقتصادی خود در منطقه ما دخالت کنند. آنها می خواهند به این آتش بیفزایند.

رئیس جمهور آذربایجان ادامه داد: صلح در قفقاز تنها از طریق عادی سازی بین آذربایجان و ارمنستان حاصل می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز بهسازی آسفالت آزادراه تبریز – زنجان
  • روز پر اتفاق اتاق تبریز در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان اتاق تبریز و فدراسیون اتاق‌های سوریه
  • بهسازی آسفالت آزادراه تبریز زنجان آغاز شد
  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد و دانشجو یک رسانه باشد 
  • معتبرترین مسابقات ریاضی دانشجویی جهان در دانشگاه تبریز آغاز شد
  • علی اف: تحدید مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز شده
  • ببینید | بی اعتنایی وزیر ابراهیم رئیسی به سخنان استاندار تبریز در جلسه رسمی
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در تبریز